Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

U bent hier

Seks en relaties na een hiv-diagnose

Genieten van seks en/of een relatie als je seropositief bent, is perfect mogelijk. Denk na over veilig vrijen, zowel voor je eigen gezondheid als die van je partner. Als je problemen ervaart op seksueel vlak, kan dit te maken hebben met hiv, maar niet altijd. Wil je kinderen? Praat erover met je hiv-arts en laat je goed begeleiden. 

Relaties en seks

Natuurlijk kan je nog relaties en seks hebben als je seropositief bent. Zowel met een hiv-negatieve als met een hiv-positieve partner. Hiv maakt het je misschien moeilijker. Toch zijn er genoeg mensen met hiv die in een liefdevolle relatie zitten en genieten van hun seksualiteit. Door hiv kan je kijk op relaties en seks misschien veranderd zijn. Anders is daarom niet hetzelfde als slechter.

Veilig vrijen

Door veilig te vrijen bescherm je in de eerste plaats je eigen gezondheid. Condooms bieden je de beste bescherming tegen seksueel overdraagbare aandoeningen (soa’s). Door veilige seks bescherm je je partner om besmet te worden met hiv. Laat je goed informeren en bespreek met je partner hoe jullie hiermee omgaan

Seksuele problemen

Seksuele problemen kunnen voorkomen, of je nu hiv hebt of niet. Ze hebben vaak verschillende oorzaken en hiv kan een oorzaak zijn. Als je zelf een probleem ervaart, praat dan met je partner en je hiv-arts. 

Kinderwens

Als je een kinderwens hebt, hoef je deze niet overboord te gooien omwille van je hiv-status. Onder medische begeleiding kan je de kans op een hiv-positieve baby verminderen tot minder dan 2 procent. Heb je een kinderwens, bespreek dit met je hiv-arts.

Gerelateerde getuigenissen

Tijdens seks grenzen aftasten

Jean-Paul

Maak goede afspraken en weet waar je je goed bij voelt.Naar de getuigenis

Gerelateerde pagina's

levenmethiv.be werd mee mogelijk gemaakt door