Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

U bent hier

Symposium Leven Met Hiv

04/10/2019 - 09:00

Graag nodigen we je uit op het symposium over leven met hiv op vrijdag 4 oktober in het Vlaams Parlement in Brussel. 

Dit symposium is het sluitstuk van een onderzoeksproject naar de noden van mensen met hiv dat Sensoa uitvoerde in opdracht van de Vlaamse overheid. We hebben een survey en focusgroepen uitgevoerd bij mensen met hiv. Op basis van de belangrijkste bevindingen hebben we twee pilootinterventies opgestart: één over stigma en discriminatie in de gezondheidszorg en een ander rond mentaal welbevinden van mensen die recent hun diagnose kregen. 

Inhoud van het symposium

We presenteren tijdens het symposium de resultaten van dit onderzoek en de eerste ervaringen met de pilootinterventies. We gaan in vier interactieve sessies ook met de resultaten aan de slag. Doorheen het programma komen mensen met hiv aan bod. We starten elke parallelsessie met een getuigenis en stimuleren uitwisseling tussen zorgverleners, beleidsmakers en mensen met hiv zelf. Ook de portretten van mensen met hiv door fotograaf David Degelein krijgen een prominente plaats. 

Voor wie?

Het symposium is interessant voor zowel zorgverleners, preventiewerkers, beleidsmakers en zeker ook voor mensen met hiv zelf.

Waar en wanneer?

Het symposium vindt plaats op vrijdag 4 oktober 2019 in het Vlaams Parlement in Brussel. 

Je bent welkom vanaf 9u00 voor onthaal en registratie. Het dagprogramma start om 9u30 tot 17u00. Deelname is gratis, maar inschrijven is verplicht. 

Heb je nog vragen? je kan ze stellen via congres [at] sensoa.be

Adres
Vlaams ParlementIjzerenkruisstraat 991000 BrusselBekijk op kaart
Inschrijvingen

Andere activiteiten

levenmethiv.be werd mee mogelijk gemaakt door