Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

U bent hier

uitzendbureaus en hiv

Uitzendbureau heeft ethische code

Valerie, uitzendconsulent

We vragen enkel dingen die relevant zijn voor het werk.

Ik werk als uitzendconsulent. Bedrijven vragen ons om geschikte kandidaten te zoeken voor hun vacatures. Werknemers komen bij ons werk zoeken. Ik probeer een goede match te maken. Ik heb geleerd dat het belangrijk is dat mensen de job goed kunnen doen maar zeker ook graag doen. Dan zijn beide partijen tevreden. 

Een keer heeft iemand me zelf eens verteld dat hij leeft met hiv. Dit vroeg echter geen speciale aanpassingen aan het werk, dus had hij het met zeker niet hoeven te vertellen. Hij wilde echter een paar dingen verduidelijken en zo kwam het ter sprake.

Wij vragen niets in verband met de privésfeer van mensen. Maar we stellen wel vragen die relevant zijn voor het werk en de werktevredenheid. Wat zijn de capaciteiten, past iemand in de vereisten voor een baan, is de verplaatsing haalbaar… Sollicitanten worden gevraagd in hoeverre ze flexibel kunnen werken en of er bepaalde wensen en vereisten zijn in verband met pauzes. Zo kan iemand die bijvoorbeeld op vaste tijden medicatie neemt of moet eten dit aangeven zodat pauzes besproken en geregeld kunnen worden. Uit ervaring weet ik dat dit best op voorhand even besproken wordt en dat dat dan geen problemen geeft.

Meestal weten we dus niet of iemand leeft met hiv of een andere ziekte. Het staat ook in onze ethische code dat we alleen vragen naar dingen die relevant zijn voor het werk. Bedrijven verwachten ook niet dat dit gevraagd wordt. Ik werk voor een uitzendbedrijf dat antidiscriminatie heel hoog in het vaandel draagt, en ik ben blij dat dat zo is.

Andere getuigenissen

Weekend voor mensen met hiv

Inge, vrijwilliger van Sensoa

Openhartige groepsgesprekken, vrijuit praten, het samenhorigheidsgevoel, de verbondenheid geeft telkens weer energie.Naar de getuigenis

Nathalie praat over hiv en kinderen krijgen

Nathalie, 36 jaar

Je kan kinderen krijgen als je hiv hebt.Naar de getuigenis

levenmethiv.be werd mee mogelijk gemaakt door