Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

U bent hier

Onze relatie

Kiyo en Nick, beiden 28 jaar

Het is toch altijd wel spannend om het te zeggen.

Nick (28) en Kiyo (28) kennen elkaar anderhalf jaar, wonen samen en zijn een serodifferent homokoppel. De ene is hiv-positief, de andere hiv-negatief. 

Kiyo: We kennen elkaar via de badminton. Ik zag Nick en had direct al wat vlinders in mijn buik. Toen hij me na de tweede date thuisbracht, zei hij: ‘ik moet je nog iets zeggen’. We hebben er dan nog een uur over gebabbeld. Ik vind dat ik er goed op heb gereageerd. Het feit dat een vriend een paar maanden ervoor ook seropositief bleek te zijn, heeft ook wel geholpen. Hiv was niet totaal vreemd meer voor mij.

Nick: Als ik het niet kan zeggen, dan is dat precies of ik ben aan het liegen. Daarom moet het er zo snel mogelijk uit. Ik probeer dat wat voor te bereiden en mij sterk te maken. Het is toch altijd wel spannend om het te zeggen. Ik vond Kiyo’s reactie eerst iets te gemakkelijk. Dat het oké was zonder meer vertrouwde ik niet. Je kan 'ja' zeggen en nadien van de aardbol verdwijnen. Bij hem was dat niet. Ik heb wel de dag erna gebeld om te vragen of hij wat had kunnen slapen. Ik wil toch altijd zo’n twee weken afwachten. De andere moet daar zelf ook over kunnen nadenken, denk ik. 

Kiyo: Ik was er me niet van bewust dat mijn reactie voor Nick niet zo geloofwaardig was. Het speelt voor mij geen rol of iemand hiv heeft of niet. Tegenwoordig hebben mensen met hiv een normaal leven en ik weet dat als je veilig vrijt er geen probleem is. Ik heb niet getwijfeld over de relatie zelf. Ik heb het er wel iets moeilijker mee gehad dan ik liet uitschijnen. Omdat hiv nu in mijn relatie zit. In het begin was ik er meer mee bezig dan nu. Nu denk ik er soms een hele tijd niet aan tot ik de pillen ergens zie liggen.

 

 

 

Andere getuigenissen

Weekend voor mensen met hiv

Inge, vrijwilliger van Sensoa

Openhartige groepsgesprekken, vrijuit praten, het samenhorigheidsgevoel, de verbondenheid geeft telkens weer energie.Naar de getuigenis

Nathalie praat over hiv en kinderen krijgen

Nathalie, 36 jaar

Je kan kinderen krijgen als je hiv hebt.Naar de getuigenis

levenmethiv.be werd mee mogelijk gemaakt door