Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

U bent hier

Lotgenotenweekend aan zeeBeeldbank Sensoa

Lotgenotenweekend: iets voor jou?

Change

Ik heb er een fijn en goed gevoel aan overgehouden

Het zullen er 20 of 30 zijn: het aantal mensen dat deelneemt aan het lotgenotenweekend in Blankenberge. Voor sommigen is dat een heel spannend moment, anderen zijn dan weer nieuwsgierig. Maar allemaal met 1 doel: hiv bespreekbaar maken, het een plek geven, er als het ware even om heen lopen om te kijken wat dat virus nou inhoudt. Samen met andere lotgenoten en onder begeleiding van Sensoa. 

En hoe wonderlijk is de groep die daar zit. Het is niet alleen zware kost, maar ook luchtig en fijn. En de omgeving doet veel natuurlijk: aan de kust lekker uitwaaien. Ik heb er een fijn en intens goed gevoel aan overgehouden. 

Iets voor jou? 

Velen zijn je al voor gegaan en kwamen er goedgemutst en vooral gesterkt van terug. Lotgenotenweekend is voor mij uitwaaien en eens goed babbelen, praten, discussiëren, vooral ook veel plezier en lol maken, nieuwe mensen leren kennen en/of bekende gezichten weerzien. Ervaringsdeskundigen zijn er in overvloed en de laatste medische nieuwtjes worden uitgewisseld. Veel vragen worden beantwoord en worden ze niet beantwoord, dan heb je toch het gevoel dat je op de goede weg zit.

Nu maar hopen dat het weer ook mee zit, dan krijg je zelfs nog een kleurtje bij die frisse zeelucht!

Andere getuigenissen

Weekend voor mensen met hiv

Inge, vrijwilliger van Sensoa

Openhartige groepsgesprekken, vrijuit praten, het samenhorigheidsgevoel, de verbondenheid geeft telkens weer energie.Naar de getuigenis

Nathalie praat over hiv en kinderen krijgen

Nathalie, 36 jaar

Je kan kinderen krijgen als je hiv hebt.Naar de getuigenis

levenmethiv.be werd mee mogelijk gemaakt door