Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

U bent hier

Leven met hiv en relaties

Iris, 26 jaar

Ik stort me minder vlug in een nieuwe relatie.

Ik leef nu 3 jaar met hiv, voel me kerngezond en kan tegenwoordig ook al grapjes maken over mijn hiv. Dat is denk ik toch een teken dat ik het een plaats heb kunnen geven en er op een goede manier mee omga. Ik ben, nog meer dan vroeger, heel erg bezig met gezonde voeding en sport. Ik ben ook vastbesloten om het maximum uit mijn leven te halen.

Ik heb in die drie jaar nog niet zoveel relaties gehad. Ik heb een jongen gehad die er goed op reageerde, maar ook één die door mijn hiv werd afgeschrikt. Het had iets kunnen worden tussen ons, maar hij wilde uiteindelijk geen relatie. Een derde jongen wist dat ik seropositief was toen hij me uitvroeg. Dat vond ik heel leuk, omdat ik er tot dan van uitging dat zoiets nooit zou gebeuren. Ik ben ook al even samen geweest met een seropositieve jongen. En op bepaalde vlakken is dat echt wel een ideale situatie, omdat je allebei in hetzelfde schuitje zit en bepaalde dingen beter aanvoelt en begrijpt. Ook op seksueel vlak is dat gemakkelijker en ongeremder.

Dat ik op dit moment geen relatie heb, komt volgens mij vooral doordat ik de juiste persoon nog niet tegengekomen ben. Ik merk wel dat ik me minder vlug in een nieuwe relatie stort. Ik werd vroeger nogal vlug verliefd, maar dat is serieus geminderd. Dat heeft ongetwijfeld meer te maken met ouder en kieskeuriger worden, maar mijn hiv zit daar toch ook voor iets tussen. Ik wil niet nodeloos tegen iemand vertellen dat ik seropositief ben. Daarom weeg ik tegenwoordig altijd goed af of het iets zou kunnen worden tussen ons. Vroeger deed ik dat minder. 

Andere getuigenissen

Weekend voor mensen met hiv

Inge, vrijwilliger van Sensoa

Openhartige groepsgesprekken, vrijuit praten, het samenhorigheidsgevoel, de verbondenheid geeft telkens weer energie.Naar de getuigenis

Nathalie praat over hiv en kinderen krijgen

Nathalie, 36 jaar

Je kan kinderen krijgen als je hiv hebt.Naar de getuigenis

Deze getuigenis gaat over

levenmethiv.be werd mee mogelijk gemaakt door