Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

U bent hier

Kinderwens in vervulling

Karen 42 jaar, en Luc 49 jaar

Ik had nooit gedacht dat ik kinderen zou krijgen.

Karen: We hebben elkaar 13 jaar geleden leren kennen, we waren toen allebei al seropositief. In het begin was het alleen het virus dat we gemeen hadden, later bleek er toch nog veel meer te klikken. We zijn ondertussen al negen jaar getrouwd.

Luc: Ik vind haar één van de sterkste vrouwen die ik ken. Ik bewonder haar standvastigheid in haar principes. Karen heeft een gruwelijke hekel aan hypocrisie. Ze zegt wat ze denkt en ze is er voor andere mensen. Ze is ook helemaal niet materialistisch.

Karen: Ik houd van Lucs openheid en groot hart. Hij geeft zijn mening, klinkt het niet dan botst het. En hij opent ook mijn ogen over het feit dat andere mensen er niet aan denken dat wij leven met hiv, dat ze dat niet zien of merken.

Luc: Ik had mijn kinderwens eigenlijk al opgegeven, verdrongen. En wilde me tegen Karens kinderwens verzetten. Maar toen de arts ons vertelde dat het wel kon, zijn we ervoor gegaan, al waren de reacties van onze omgeving zeker niet allemaal positief.

Karen: Ik had ook nooit gedacht dat ik nog kinderen zou krijgen en daar heb ik het een hele tijd enorm moeilijk mee gehad. Maar kijk: mijn droom is toch nog in vervulling gegaan. Al was soms ook moeilijk, ik was vooral bang, stel dat hij toch positief blijkt te zijn...

Maar alles is goed gegaan. We zijn ook echt verliefd geworden toen ons kind geboren is. Dat versterkt de band. Onze liefde is nu veel passioneler.

Luc: Ook de toekomst ziet er nu heel anders uit. Ik wil graag mijn zoon gelukkig zien worden. Hem zien afstuderen en trouwen. En op de valreep nog een kleinkind zou ook wel mogen. En na mijn pensioen wil ik met ons tweetjes rondtrekken met de mobilhome.

Karen: We komen goed overeen wat toekomst betreft!

Andere getuigenissen

Weekend voor mensen met hiv

Inge, vrijwilliger van Sensoa

Openhartige groepsgesprekken, vrijuit praten, het samenhorigheidsgevoel, de verbondenheid geeft telkens weer energie.Naar de getuigenis

Nathalie praat over hiv en kinderen krijgen

Nathalie, 36 jaar

Je kan kinderen krijgen als je hiv hebt.Naar de getuigenis

Deze getuigenis gaat over

levenmethiv.be werd mee mogelijk gemaakt door