Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

U bent hier

Impact van de hiv-diagnose op mijn relatie

Lieven

Ik ging meer nadenken.

Ik weet 10 jaar dat ik hiv heb. De diagnose kwam niet echt als een verrassing, maar het was natuurlijk toch wel even slikken. Ik was op dat ogenblik samen met een vriend en het is ook via hem dat ik besmet ben geraakt.

Zeker in het begin vond ik het vreemd om me te realiseren dat mijn sperma vol virus zat. Opeens waren we ook met twee hiv-positieven in onze relatie.

Ik vond dat het er niet echt makkelijker op werd. We moesten beiden op medische controle, steeds afwachten wat de resultaten van onszelf en de ander waren, starten met medicatie, inlichten van mensen om ons heen. Hiv heeft ons niet echt dichter bij elkaar gebracht. Niet dat ik hem iets kwalijk nam. Dat niet, maar onze relatie had sowieso al wat hoogtes en dieptes gehad. Hiv maakte alles zoveel zwaarder.

In het begin leek het wel veilig om in een relatie te zitten toen ik mijn diagnose kreeg. Geen problemen van ‘zal ik het zeggen of niet’. Maar na een tijdje begon de relatie toch te wegen. We hebben dan ook besloten er een punt achter te zetten. Ik zal niet zeggen dat hiv de oorzaak was. Maar misschien heeft hiv wel gemaakt dat ik meer over die zaken ben beginnen nadenken: ‘Wat wil ik eigenlijk?’

Ondertussen heb ik opnieuw een vriend. Hij is hiv-negatief en het gaat goed. 

Andere getuigenissen

Weekend voor mensen met hiv

Inge, vrijwilliger van Sensoa

Openhartige groepsgesprekken, vrijuit praten, het samenhorigheidsgevoel, de verbondenheid geeft telkens weer energie.Naar de getuigenis

Nathalie praat over hiv en kinderen krijgen

Nathalie, 36 jaar

Je kan kinderen krijgen als je hiv hebt.Naar de getuigenis

levenmethiv.be werd mee mogelijk gemaakt door