Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

U bent hier

Hiv-medicatie in mijn handbagage

François, 35 jaar

Ik heb nooit problemen gehad aan de douane.

Ik kreeg mijn diagnose in 1996 en neem nu 10 jaar medicatie. Het gaat met de behandeling veel beter dan in vergelijking met mijn beginperiode met medicatie.  Sinds een jaar neem ik 1 pil per dag. Ik neem ze voor ik ga slapen, om half twaalf, en reageer er positief op. Ik heb momenteel zo goed als geen bijwerkingen, alleen wat last van mijn darmen. Ik word er ook wel slaperig van. Ik moet dus oppassen dat ik na de inname niet met de wagen rijd. Als ik nog uitga, dan merk ik ook dat mijn concentratie verslapt. Maar daar heb ik iets op gevonden. Ik neem nu druivensuiker mee en neem er 2 à 3, gespreid over 1 uur. Het helpt echt! Ik heb dit ook al gemeld aan mijn dokter en hij vond dit een goede oplossing. Een idee voor lotgenoten misschien.

Mijn medicatie innemen is een automatisme geworden, ik heb er geen problemen meer mee. Ik bewaar ze in mijn medicijnkastje en heb een alarmpje op mijn gsm. Het gebeurt wel eens dat ik mijn pil iets later inneem, maar dat kan geen kwaad denk ik. Zolang je er maar geen gewoonte van maakt. Als ik wegga, steek ik mijn pil in een pillendoosje en als ik naar het buitenland ga, neem ik altijd mijn medicatie mee. Zo ben ik al 2 keer in het buitenland gaan werken met medicatie voor 7 maanden op zak. Ik nam toen nog meer medicatie.  Ik stak die in mijn handbagage, want als mijn valies verloren raakte op de luchthaven, had ik geen medicatie meer. Ik heb daar nooit problemen mee gehad aan de douane, omdat ik altijd een verwijsbrief van de arts bijheb. Daar staat in dat ik die pillen nodig heb om gezondheidsredenen.

Andere getuigenissen

Weekend voor mensen met hiv

Inge, vrijwilliger van Sensoa

Openhartige groepsgesprekken, vrijuit praten, het samenhorigheidsgevoel, de verbondenheid geeft telkens weer energie.Naar de getuigenis

Nathalie praat over hiv en kinderen krijgen

Nathalie, 36 jaar

Je kan kinderen krijgen als je hiv hebt.Naar de getuigenis

levenmethiv.be werd mee mogelijk gemaakt door