Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

U bent hier

Koppel waarbij 1 partner leeft met hivDoug Mendez

Hiv is klein onderdeel van ons (seks)leven

Kaj, 29 jaar, partner

Ik voel me voldoende geïnformeerd.

Door mijn werk bij Cavaria -de Vlaamse koepelorganisatie van holebi’s en transgenders- was hiv al enkele jaren geen ‘ver van mijn bed show’ meer. Dat is natuurlijk erg relatief als je er van heel dichtbij mee wordt geconfronteerd. Mijn man is hiv-positief en we zijn nu 2,5 jaar samen.

Op het vlak van seks verandert er door hiv wel degelijk iets. De eerste keren dat we seks hadden, speelde hiv toch wel in mijn achterhoofd. Normaal zouden de eerste sekscontacten binnen een nieuwe relatie ongelofelijk spannend en opwindend zijn. Dat was natuurlijk ook zo bij ons, alleen was de onschuld weg. We wilden geen enkel risico nemen. Dus rationeel nadenken hoorde erbij. En laat dat nu net het moeilijke zijn tijdens de seks. Eigenlijk is dat het laatste wat een mens wil doen tijdens passionele seks.

Voor mij was het daarom ook belangrijk om me zo goed mogelijk te informeren over hiv en hiv-overdracht. Ik weet goed wat kan en wat niet kan. Ik voel me voldoende geïnformeerd om hierover beslissingen te nemen. Ondertussen is hiv een klein onderdeel van ons leven en dus ook ons seksleven geworden.

Andere getuigenissen

Weekend voor mensen met hiv

Inge, vrijwilliger van Sensoa

Openhartige groepsgesprekken, vrijuit praten, het samenhorigheidsgevoel, de verbondenheid geeft telkens weer energie.Naar de getuigenis

Nathalie praat over hiv en kinderen krijgen

Nathalie, 36 jaar

Je kan kinderen krijgen als je hiv hebt.Naar de getuigenis

Deze getuigenis gaat over

levenmethiv.be werd mee mogelijk gemaakt door