Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

U bent hier

Praten over hivIngram

Hiv bespreekbaar maken

Gert, medewerker Centrum van Gelijkheid van Kansen en Racismebestrijding

In onze publicaties staan ook voorbeelden van mensen met hiv.

Ik werk voor het Centrum voor gelijkheid van kansen en voor racismebestrijding. Het Centrum is een onafhankelijke openbare instelling met als wettelijke opdrachten de bevordering van gelijke kansen en de bestrijding van discriminatie.

Jammer genoeg ontvangen we op het Centrum soms meldingen van personen met hiv die bijvoorbeeld ontslagen worden nadat hun werkgever op de hoogte kwam van hun hiv-status. Nochtans verbiedt de antidiscriminatiewetgeving discriminatie op grond van de huidige of toekomstige gezondheidstoestand. Een werkgever mag geen onderscheid maken tussen werknemers met en zonder hiv, omdat de hiv-status er niet toe doet. Zo eenvoudig is het eigenlijk.

Hiv is een chronische ziekte zoals bijvoorbeeld diabetes of multiple sclerose dat zijn. Dat proberen we ook te onderlijnen in onze communicatie. Door hiv gewoon te vermelden naast andere ziekten of aandoeningen, of door in onze publicaties ook voorbeelden op te nemen van mensen met hiv, proberen we hiv te demystificeren en gewoon bespreekbaar te maken.

Andere getuigenissen

Weekend voor mensen met hiv

Inge, vrijwilliger van Sensoa

Openhartige groepsgesprekken, vrijuit praten, het samenhorigheidsgevoel, de verbondenheid geeft telkens weer energie.Naar de getuigenis

Nathalie praat over hiv en kinderen krijgen

Nathalie, 36 jaar

Je kan kinderen krijgen als je hiv hebt.Naar de getuigenis

levenmethiv.be werd mee mogelijk gemaakt door