Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

U bent hier

Hij vertelde zijn hiv-status aan zijn ouders

Kaj, 29 jaar, partner

Ze reageerden heel erg goed.

Ik woon in Gent en ik ben ondertussen al bijna anderhalf jaar gelukkig getrouwd met mijn man Luc. We kennen elkaar nu 2,5 jaar. In onze vrije tijd gaan we het liefst zoveel mogelijk op reis naar steden in heel Europa.

Hij vertelde mij al over hiv tijdens onze eerste date. Hij vertelde het zijn ouders pas toen wij al een paar maanden samen waren. Het was tijdens een avondje bij zijn familie. Zijn familie is Franstalig. Ik was niet echt betrokken bij het gesprek omdat ik de Franse taal te weinig machtig ben. Toch was mijn aanwezigheid voldoende voor hem om het te vertellen. Het is immers gemakkelijker om te weten dat je niet alleen staat op dat moment. Omdat mijn man leeft met hiv, leef ik ook met hiv, en dat maakte hem sterk genoeg om het tegen zijn ouders te vertellen. Die overigens heel erg goed reageerden! Het heeft de avond absoluut niet negatief beïnvloed.

Andere getuigenissen

Weekend voor mensen met hiv

Inge, vrijwilliger van Sensoa

Openhartige groepsgesprekken, vrijuit praten, het samenhorigheidsgevoel, de verbondenheid geeft telkens weer energie.Naar de getuigenis

Nathalie praat over hiv en kinderen krijgen

Nathalie, 36 jaar

Je kan kinderen krijgen als je hiv hebt.Naar de getuigenis

levenmethiv.be werd mee mogelijk gemaakt door