Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

U bent hier

Partner van persoon met hivFoto: Yves De Brabander

Hij vertelde me dat hij hiv heeft

Kaj, 29 jaar, partner

Ik zei dat het voor mij geen probleem was.

Mijn man leeft met hiv. Onze eerste date was een avondje uit tijdens de Gentse feesten. De avond werd nacht en de nacht werd ochtend. Ik belandde bij hem thuis om nog eentje te drinken. We hadden de hele avond geflirt en wat gezoend. Toen onze vrienden weg gingen, waren we eindelijk alleen. Hij vertelde me vrijwel direct dat hij leeft met hiv. Ondanks dat ik nogal beschonken was, reageerde ik met een welgemeende "dankjewel". Omdat hij me dit zo eerlijk vertelde. Ik zei dat het voor mij geen probleem was. Ik had wel 3 eerste vragen. Neem je medicatie? Zijn antwoord was 'ja'. Heeft de medicatie bijwerkingen? Zijn antwoord was 'nee'. En slaat de medicatie goed aan? Zijn antwoord was 'ja'.

Voor mij was dat op dat moment voldoende, ik wist wat ik moest weten, dat er een gezond persoon naast mij zat. En vooral iemand die het lef had om direct open kaart te spelen, daar kon ik niet anders dan heel veel bewondering en respect voor hebben. Het gaf ons direct een band.

Andere getuigenissen

Weekend voor mensen met hiv

Inge, vrijwilliger van Sensoa

Openhartige groepsgesprekken, vrijuit praten, het samenhorigheidsgevoel, de verbondenheid geeft telkens weer energie.Naar de getuigenis

Nathalie praat over hiv en kinderen krijgen

Nathalie, 36 jaar

Je kan kinderen krijgen als je hiv hebt.Naar de getuigenis

levenmethiv.be werd mee mogelijk gemaakt door