Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

U bent hier

Arbeidsongeval bij mensen met hiv

Moet je verzorgd worden na een (arbeids)ongeval? Met de standaardmaatregelen is er geen kans op hiv-overdracht. Dit zijn maatregelen die bij EHBO standaard genomen worden om overdracht van hiv en andere bloedoverdraagbare aandoeningen te voorkomen.

Voorzorgsmaatregelen

Er zijn maatregelen die elke EHBO-verantwoordelijke standaard moet nemen om overdracht van hiv en andere aandoeningen te voorkomen. Zo moet hij handschoenen dragen bij kans op contact met bloed of andere lichaamsvloeistoffen, een masker en beschermbril dragen bij kans op spatten...

Standaard

Elke EHBO-verantwoordelijke kent deze maatregelen. De verantwoordelijke hoort in elke situatie en bij elke persoon toe te passen. Daarom moet een EHBO-verantwoordelijke niet vooraf worden ingelicht over jouw hiv-status. Merk je dat degene die je verzorgt de maatregelen niet toepast? Maak hem er dan attent op.

Wil je zelf eerste hulp toedienen? Dit kan. Zolang jij de maatregelen toepast, is er geen kans op overdracht.

Spoed

Ook in een ziekenhuis moeten de standaardmaatregelen worden toegepast. Je hoeft dus niet bang te zijn dat een ambulancier, verpleegkundige of arts besmet geraakt bij de verzorging van je wonden.

Gerelateerde getuigenissen

Bij de arbeidsgeneesheer

Ann, 39 jaar

Ik stond versteld hoe gewoon de arts deed.Naar de getuigenis

levenmethiv.be werd mee mogelijk gemaakt door