Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

U bent hier

Hulp voor mensen met hiv

Heb je behoefte aan meer informatie? Heb je specifieke vragen over hiv? Wil je graag een gesprek met iemand? Je kan bij verschillende diensten en organisaties terecht voor informatie, ondersteuning en advies.

Sensoa Positief

Sensoa Positief is er voor mensen met hiv en hun omgeving. De dienstverlening is gratis en vertrouwelijk. Geef je liever geen naam door, dan kan je anoniem blijven. Ook je familie, partner, vriend, vriendin... zijn welkom. Daarnaast heeft Sensoa Positief ook een aanbod voor hulpverleners.

Aidsreferentiecentrum

De medische opvolging van mensen met hiv gebeurt in een aidsreferentiecentrum (ARC). Je kan er ook terecht voor psychosociale ondersteuning en voor een soa-test. 

Hiv-organisaties

Verschillende organisaties richten zich specifiek op mensen die leven met hiv. Sommigen werken met bepaalde doelgroepen, zoals migranten of kansarmen.

Huisarts

Je huisarts op de hoogte brengen van je serostatus is aan te raden. Je zal je meer op je gemak voelen en je krijgt een opvolging op maat omdat jullie elkaar kennen en vertrouwen. Dit vergemakkelijkt ook de communicatie. Je kan rechtstreeks bij hem of haar terecht met een aantal vragen. Je krijgt ook betere informatie en juister advies, over behandeling, nevenwerkingen, therapietrouw bijvoorbeeld.

Seksuoloog

Een seksuoloog kan hulp bieden wanneer je seksuele problemen ervaart.

Geestelijke gezondheid

Wanneer je je niet goed in je vel voelt, kan je naar een centrum algemeen welzijnswerk (CAW) of een centrum geestelijke gezondheidszorg (CGG). Voor psychische of relationele vragen of problemen vind je hulp bij een psycholoog of psychiater. Blijf je liever anoniem of heb je een moeilijk moment, dan kan je 24 uur op 24 uur terecht bij Tele-Onthaal. Specifieke informatie over holebiseksualiteit krijg je bij de holebifoon.

Andere websites

Er zijn een heleboel andere websites die informatie en getuigenissen aanbieden over leven met hiv.

Gerelateerde getuigenissen

Belang van omgeving en vrienden

Thierry, 42 jaar, en beste vriendin Veerle

Onze vriendschap is de beste hiv-remmer.Naar de getuigenis

Steun van hulpverlener bij diagnose

Thierry 42 jaar

Een gesprek heeft heel veel betekend.Naar de getuigenis

levenmethiv.be werd mee mogelijk gemaakt door